Sahdista

Lammilainen sahti on ohra-ja ruismaltaista perinteisin menetelmin valmistettu pintahiivatyyppinen olut. Valmistuksessa on käytetty mausteina myös katajaa ja humalaa. Maltaita käytetään sahdinvalmistuksessa enemmän kuin oluenvalmistuksessa, eli yhdestä mallaskilosta saadaan noin 2,5 litraa valmista sahtia, kun taas olutta saadaan mallaskilosta 6 litraa. Sahti on kahden viikon käymisen jälkeen valmista eikä sitä suodateta, vaan se tarjoillaan sellaisenaan; sameana. Säilytyslämpötilan tulisi olla +1 - +5 °C ja tarjoilulämpötilan lähes sama.
  Sahti A-olut
maltaita: 400 g/l 160 g/l
kantavierre: 20 ? 25 p-% 12,0 ? 12,5 p-%
alkoholipitoisuus: 4,7 ? 10 t-% 4,7 ? 5,8 t-%
uuteaineita: 100 g/l 40 g/l
pH: 3,5 - 4 4,3
hiilihappoa: hyvin vähän 5 g/l
käymisessä syntyviä
aromiaineita:
paljon vähän
kirkkaus: samea kirkas
säilyvyys: 1 - 2 viikkoa 6 kk
energiasisältö: 800 kcal/l 450 kcal/l

Lähde: Alkoholijuomien käsikirja I
  |  Ylläpito   |  Tekninen toteutus AINA   |