OLUTVÄKI KOKOONTUU HELSINGIN RAUTATIENTORILLE 25.-27.7.2013

Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuma kokoaa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jälleen tuhansia oluen ja siiderin ystäviä Helsingin Rautatientorille. Iloinen pienpanimotapahtuma järjestetään Helsingissä nyt jo kymmenennen kerran. Festivaali on avoinna torstaista lauantaihin 25.-27.7. klo 12-01.

Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuma alkaa Helsingin Rautatientorilla torstaina 25.7. klo 12.00, jolloin ensimmäiseen tynnyriin lyödään hana paikoilleen. Olutjuhlan pääjärjestäjä on Suomen vanhin pienpanimo Lammin Sahti Oy

Laajin pienpanimokatselmus Suomessa

Helsingin tapahtumasta on muodostumassa kaikkien aikojen laajin pienpanimoiden yhteisesiintyminen Suomessa. Mukaan on tulossa ennätysmäärä Suomen Pienpanimoliiton jäsenyrityksiä, joita tapahtumaan on odotetaan yli 20 panimoa.  

Tapahtumassa mukana olevat pienpanimot kuuluvat Suomen Pienpanimoliittoon, jolla on 26 jäsenyritystä eri puolilla maata. Kaikkiaan oluita, sahtia ja siidereitä valmistavia pienpanimoita on Suomessa vajaat 30. Valtaosalla on toimintaa säännöllisesti, mutta osa panimoista valmistaa olutta vain tilauksesta tai kausiluontoisesti. Mukana on myös Saarenmaalta Viron sahtiperinteen mukaista kotiolutta valmistava Taako / Pihtlan Olut. Esittelyyn on jälleen odotettavissa kaikkien aikojen suurin juomavalikoima;  180 tuotetta, joista oluita reilusti yli 100.

- Maamme käsityöpanimot valmistivat vuonna 2011 olutta yhteensä n. 8,5 miljoonaa litraa. Määrä on lähes kolminkertainen verrattuna vuoteen 2008, jolloin tuotanto oli 3 miljoonaa litraa. Kotimaisen oluen valmistuksesta pienpanimoiden osuus on jo n. 2,5 prosenttia,  summaa Lammin Sahdin toimitusjohtaja ja Pienpanimoliiton puheenjohtaja Pekka Kääriäinen.

Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuman ajaksi Rautatientorista aidataan 2500 neliömetriä anniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Sateen sattuessa festivaalitelttaan sopii yleisöä useampi sata henkeä. Alueella on tarjolla myös monipuolista kotimaista ruokaa oluen ja siiderin kyytipojaksi.

Runsaasti yleisöä ja ohjelmaa

Viime vuonna pääkaupungin keskusta-aukiolle rakennetussa ulkoilmaravintolassa vieraili yli 10 000 käsityöjuomien ystävää.

Rautatientorin ohjelmasta vastaavat mm.:

 

Torstaina:       klo 12 avajaiset

                      Fillaripiano

                      illassa Heikki Silvennoinen

Perjantaina:    Phil Carr

                     illassa Pave Maijanen (n. klo 22.00)

Lauantaina:    Aleksi Aava Band

                     illassa Pepe Ahlqvist

 

- Lisäksi järjestämme päiväsaikaan useita keskustelutilaisuuksia, joissa haastateltavina ovat pienten panimoiden oluenpanijat sekä muut alan ammattilaiset, Kääriäinen kertoo.

Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuma on avoinna Rautatientorilla torstaista lauantaihin 25.-27.7. klo 12-01. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy klo 18:aan saakka. Sen jälkeen saapuvilta peritään 7,00 euron järjestelymaksu.

Vuosien kokemusten siivittämänä Rautatientorilla käytetään (3 euroa) pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista tai palauttaa, jolloin niistä saa 2 euroa takaisin. Lasit on varustettu tapahtuman omalla logolla. Lasipisteistä ja pesun opastuksesta vastaavat olutseurojen talkoolaiset.

Mukana ovat seuraavat painimot:

Bryggeri Helsinki

Hollolan Hirvi, Hollola
Koskipanimo / Panimoravintola Plevna, Tampere

Kuninkaankartanon Panimo, Mustiala
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila
Lakeuden Panimo / Mallaskoski, Seinäjoki
Lammin Sahti, Hämeenlinna
Malmgårdin Panimo, Loviisa
Nokian Panimo, Nokia
Panimoravintola Beer Hunter´s, Pori

Pyynikin Käsityöläispanimo, Tampere

Rekolan Panimo, Mäntsälä

Ruosniemen Panimo, Pori

Saimaan Juomatehdas / Panimoravintola Bruuveri, Mikkeli ja Helsinki

Stadin Panimo, Helsinki

Stallhagen Bryggeri, Ahvenanmaa

Suomenlinnan Panimo, Helsinki
Teerenpeli Yhtiöt, Lahti ja Helsinki
Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki

Taako / Pihtlan Olut, Saarenmaa, Viro

Lisätietoja antaa: Pekka Kääriäinen, toimitusjohtaja, Lammin Sahti Oy, p. 050 559 4013, sähköposti: pekka.kaariainen@sahti.fi
 

 


 

 

 

  |  Ylläpito   |  Tekninen toteutus AINA   |